Pastore Maremmano Abruzzese

Vår målsättning är att skapa väl fungerande individer med hänsyn tagen till de speciella egenskaper som denna ras har. Helst ser vi att tilltänkta valpköpare bor på landet. Ni måste ha ett stort intresse av att fostra en valp till en harmonisk och självsäker individ som skall fungera lös som en gårdsvar och just förtroendet mellan hund och ägare är så otroligt viktigt för att få ett fungerande förhållande.

Vi började med rasen 1979 och köpte vår första Maremmano Abruzzese på den då enda kenneln i Sverige som födde upp rasen. Det tog över året innan vi förstod var det var för ras vi skaffat oss, för då hade Bella som vi kallade henne, blivit så mentalt mogen att hennes vaktinstinkt började visa sig. Eftersom Bella artade sig bra ställde Marita ut henne och med de framgångar som följde föll det sig naturligt att ta en kull valpar och 1982 började aveln.

 

 

ali

Efter ett antal år så importerade vi 1987 en hane och en tik från Italien, med  hjälp av Signora Franca Simondetti , ägare till den världsberömda kenneln "delle Grandes Murailles" vilket gav aveln ett uppsving.

Dulcinea Aliceo kallad "Alí " hade som ni ser ett underbart huvud, men karantänsvistelsen som på den tiden var ett måste gjorde honom alltför skygg för att han skulle kunna ställas ut med framgång.

På hemmaplan fungerade han dock väl och han var en naturlig ledarhane som gjorde att ingen hanhund provocerade honom om vi så var på brukshundsklubben eller någon annans stans.

 

 kia

Tillsammans med Alí kom också Quercia delle Grandes Murailles eller "Kia" som vi kallade henne. Hon klarade flytten hit bättre, var exteriört mycket bra och rörde sig fantastiskt. Hon användes också i aveln, dels med Alí men också med andra hanar. Med hjälp av Anna Albrigo som har den berömda kenneln "di Selvaspina" i norra Italien inseminerades Kia med sperma från Giro di Valzer, kallad "Orsetto" som betyder liten björn. Orsetto var både It.Champ och Världsvinnare liksom hans far Venus.

 

quadro 

Efter Kias inseminering med Orsetto behöll vi en hanvalp.
Han växte ut till en kraftfull individ och eftersom han blivit bortskämd av sin mor så var han också ovanligt envis och bångstyrig och det tog ett flertal kurser på brukshundsklubben innan det blev lite fason på honom, även om busglimten alltid fanns där.
Ouadro tilltalade domarna och liksom sin far och farfar lyckades han bli Världsvinnare. Detta när den hölls i Bryssel -95.

 

 

titzio 

 Parningen mellan Pietra och Quadro gav oss Titzio,
en underbar hane med ett fantastiskt temperament.
Han fungerar som uppfostrare för kommande generationer och han tillsammans med Fiastra går med fåren under höst, vinter och tidig vår.
En ståtlig hane som lekande lätt flyger över fårstängslet när vi går vår morgonpromenad.

 

 

virginia o ussi

Virginia och Ussi kan ses härintill, slöar vid en av kennelns dagshyddor.
Ussi är en av få hundar som vi fått tillbaks under alla de år vi hållt på med uppfödning och halvvuxna hundar är inte så lättplacerade så därför har han fått gå kvar.
Detta är en av anledningarna till varför vi är så noga med vilka som skall få köpa en valp av oss.

 

 

 

fiastra

Genom hjälpsamma mailvänner i Italien, fam Oeyangen, kom vi under 2003 i kontakt med uppfödaren och domaren Giacinto D´Alessio som hade en vuxen tik han kunde tänka att sälja.
Fiastra dei Giunoni parades i Italien och hämtades sedan hem av Marita som tillsammans med goda vänner bilade ner.
Fiastra är född och uppvuxen bland får, där hon gått och vaktat tills vi tog henne till Sverige 4,5 år gammal. Hon har överträffat alla våra förväntningar, ett perfekt temperament samtidigt som hon ser bra ut.

 

zac o zandrina

 

 

Från Fiastras kull behöll vi en hane Zac och en tik Zandrina. De har vuxit upp till lugna trygga individer.

 

 

 

 

 

amelia

Amelia har hittills utvecklats så som vi önskat och vi hoppas att också hon senare skall kunna användas i aveln för att tillföra rasen något av sina goda egenskaper.

 

 

 

 

 

baccio

 

 

Tizio och Zandrinas son Baccio, en ljuvlig kille som har hunnit bli champion.

 

 

 

Alla våra hundar vi har och har haft i kenneln har blivit champion.

 

 

 

 

  carlo

 

 

 

 Carlo, son till Zandrina och Angelo (Tizios och Ellas son född i Norge), har nu hunnit bli 1 år och blir troligen en stor kraftig kille om han utvecklas som han gjort hittills.

 

 

 

 

 

 

  

chiara

 

 

Chiara är Carlos syster och även hon har utvecklats bra och verkar bli en mycket lovande tik.